Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada CG usvojila agrobudžet vredan 20,57 miliona evra

    Vlada CG usvojila je Uredbu o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mera agrarne politike za ovu godinu odnosno Agrobudžet koji iznosi oko 20,57 miliona evra, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Tarzan Milošević.

    »Kroz Agrobudžet za ovu godinu predviđena je podrška za blizu 20 hiljada gazdinstava korisnika budžeta, što znači da će podrška iznositi hiljadu evra po korisniku«, kazao je Milošević nakon sednice Vlade.

    Prema njegovim rečima, usvajanje Agrobudžeta kasnilo je zbog usvajanja rebalansa budžeta, ali su, kako je dodao, obaveze koje su bile definisane budžetom za prošlu godinu isplaćene poljoprivrednim proizvođačima u celini.

    »Uredbom su definisana sredstva iz nacionalnog budžeta u iznosu od oko 14,58 miliona evra, koja su opredeljena i u rebalansu«, rekao je Milošević.

    On je dodao da osim tog novca očekuje i dodatan, povlačenjem po osnovu više projekata, u ukupnom iznosu od 6,99 miliona evra, prenosi Mina.

    »Tako da je Agrobudžet koncipiran uključujući i nacinalna sredstva u ukupnom iznosu od oko 20,57 miliona evra«, saopštio je Milošević.

    On je rekao da će se direktna plaćanja od ukupno 6,5 miliona usmeriti na 12 hiljada gazdinstava, od čega u stočarstvu na oko 8,65 hiljada, a biljnoj proizvodnji 3,34 hiljade.

    Za ruralni razvoj, kako je dodao, obezbediće se usmeravanje 5,8 miliona evra, koje će koristiti 2,4 hiljade gazdinstava.

    »Socijalni faktori biće usmereni kroz poziciju staračke naknade za 5,6 hiljada osoba koji ispunjavaju određene uslove i za ove namene biće opredeljeno 2,8 miliona evra«, objasnio je Milošević.

    On je rekao da su u programe Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja uključena u agrobudžet i dva operativna programa za bezbednosti hrane kroz fitosanitarni veterinarski sektor, gde će u veterini biti opredeljeno 900 hiljada evra, a u fitosanitarnoj oblasti 273 hiljade evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE