Nagrađeni najbolji poljoprivrednici iz Beograda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nagrađeni najbolji poljoprivrednici iz Beograda

  Privredna komora Beograda i Zadružni savez Beograda dodelili su danas tradicionalne nagrade najboljim poljoprivrednim proizvođačima i stručnjacima sa teritorije glavnog grada za 2011.

  Ove godine uručeno je ukupno deset nagrada, i to šest poljoprivrednicima i četiri stručnjacima iz te oblasti.

  Priznanja se dodeljuju radi afirmacije najboljih u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i stimulisanja naučno-istraživačkog rada i njegove primene u praksi.

  Među dobitnicima su dva poljoprivrednika iz Mladenovca, i to Snežana Matejić iz Jagnjila koja je nagrađena za proizvodnju pšenice, i Dušan Petrović iz Dubone, za proizvodnju voća.

  Nagrađeni su i dva Surčinca – proizvođač kukuruza Marko Mihić iz Jakova i proizvođač mleka Dragan Radosavljević iz Petrovčića.

  Rodoljub Lakićević iz Zvečke kod Obrenovca dobio je nagradu za proizvodnju soje, a Slađan Petrović iz Slanaca, opština Palilula, za proizvodnu povrća.

  Za najbolje stručnjake u oblasti poljoprivrede za 2011. izabrani su profesor Mića Mladenović sa Poljoprivrednog fakulteta Zemun, dr Milovan Pušić sa Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, Danka Dujović iz “Agrosemena” Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i Mika Stoisavljević, direktorka zemljoradničke zadruge “Sloga” iz Mladenovca.

  Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković poručio je, obraćajući se prisutnima, da davanje te nagrade poljoprivrednicima predstavlja “više odgovornost, nego hvalu, više obavezu nego pravo” i najavio nastavak podrške proizvođačima i stručnjacima iz oblasti agrara.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE