Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Fiat Industrial“ se udružuje sa američkim proizvođačem poljoprivredne opreme CNH

    Kompanija „Fiat Industrial“, koja proizvodi autobuse i poljoprivredne mašine, najavila je u sredu (30. maja 2012. godine) da planira udruživanje sa kompanijom za izradu poljoprivredne opreme CNH, sa sedištem u Americi, kako bi se podstakao pristup tržištima kapitala.


    „Fiat Industrial“, koji samostalno posluje u okviru grupacije „Fiat“, već poseduje 80% CNH, i objavio je da je pozvao američku kompaniju da „ispita prednosti eventualne stateške transakcije.“

    Udruživanje će, kako se ocenjuje u saopštenju „Fiat Industrial“, pojačati poziv grupi međunarodnih inevstitora, unaprediti kreditni profil obe kompanije i obezbediti prithvatljivu platformu za buduće stope rasta.

    Predloženi model povezivanja moraće da dobije odobrenje odbora direktora i akcionara obe kompanije, iako manjinski akcionari CNH neće posebno glasari o transakciji.

    Izvršni direktor grupe „Fiat“ Serđo Markione izjavio je da je predloženo udruživanje prirodno širenje u procesu pojednostavljivanja poslovanja kompanije.

    Kompanija je saopštila da udruživanje neće ugroziti poslovanje tih preduzeća, niti posebne finansijske bilanse dve kompanije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE