"Imlek" donirao od 600 litara mleka i proizvoda ustanovama za brigu o deci

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Imlek” donirao od 600 litara mleka i proizvoda ustanovama za brigu o deci

  Kompanija “Imlek” poklonila je više od 600 litara mleka i mlečnih proizvoda za devet ustanova za brigu o deci u kojima je smešetn 621 mališan, povodom 1. juna Svetskog dana mleka, saopštila je danas ta kompanija.

  Glumica Tamara Dragićević, voditeljka Ivana Zarić, Inspektor Blaža su u ime “Imleka” uručili mleko i mlečne proizvode Domu za srednjoškolsku i studentsku odmladinu pri Centru za zaštitu dece i odojčadi u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

  Njih 25 obradovalo se poklonu i druženju sa poznatom glumicom, voditeljkom i muzičarem.

  Mleko i mlečne proizvode dobilo je i 150 dece koja pohađaju Osnovnu školu za decu sa posebnim potrebama “Sava Jovanović Sirogojno”, 70 dece iz Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, 100 dece čiji su roditelji članovi Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom “Plava školjka”.

  “Imlek” je obradovao i 45 dece iz Doma za nezbrinutu decu “Drinka Pavlović”, 60 dece iz Doma za nezbrinutu decu “Jovan Jovanović Zmaj”, 50 dece iz Doma za decu “Moša Pijade”, 30 dece iz Doma za decu “Dragutin Filipović Jusa”. “Imlekove” proizvode dobilo je i 91 dete u manastiru Svete Petke u Paraćinu, piše u saopštenju.

  Svetski dan mleka, 1. jun prvi put je u Srbiji obeležen prošle godine tako što su Udruženje proizvođača mleka i kompanija “Imlek” donirali 1.500 litara mleka deci u nekoliko ustanova za brigu o najmlađima.

  Svetski dan mleka obeležava se od 2000. godine, a ustanovila ga je Organizacija Ujedinjenih nacija za poljoprivredu i hranu (FAO) sa ciljem stalne promocije zdravog načina života uz pravilnu i uravnoteženu ishranu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE