Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Medalje za Tikveš u Velikoj Britaniji

    Vina vinarije Tikveš osvojila su medalje i specijalna priznanja za kvalitet na najprestižnijim vinskim nadmetanjima u Velikoj Britaniji.
     
    Belo vino Temjanika Special Selection osvojilo je bronzanu medalju na londonskim takmičenjima International Wine Challenge (IWC) i Decanter. Ovo vino iz berbe 2011. jedino je makedonsko vino nagrađeno medaljom na Decanter takmičenju čime je potvrdilo prošlogodišnji uspeh iz berbe 2010. Komisija ovogodišnjeg Decanter-a istakla je kao izuzetno kvalitetna i crvena Tikveš vina iz teroar serije: Bela Voda i Barovo, oba iz berbe 2010. godine.

    Za jednu vinariju predstavlja značajan uspeh kada njena vina iz različitih berbi, iz godine u godinu dobijaju prestižne svetske nagrade. Kontinuirano održavanje visokog kvaliteta je posebno važno za građenje poverenja u kvalitet brenda ali i same vinarije kod ljubitelja vrhunskih vina. Zato su za nas u Tikvešu ove nagrade izuzetno značajne, i to ne samo zbog naše reputacije, već i zbog imidža makedonskih vina u svetu, izjavio je Igor Ilievski, generalni direktor vinarije Tikveš. 

    Pored Temjanike Special Selection medalju na takmičenju IWC 2012 dobilo je i crveno vino Barovo iz berbe 2010 kao i belo vino R`kaciteli 2011, dok je belo vino Bela Voda iz prošlogodišnje berbe okićeno srebrnom medaljom. To je još jedna potvrda kvaliteta teroar vina vinarije Tikveš sa lokaliteta Bela Voda i Barovo, cenjenih ne samo od strane ljubitelja kvalitetnih i jedinstvenih vina, već i od strane svetskih enologa.

    Stručna komisija IWC 2012 dodelila je i specijalna priznanja za kvalitet i Tikveš vinima Muscat Ottonel 2011, Barovo white 2011, Bela Voda red 2010. i Vranec Special Selection 2010. Osvojene nagrade i specijalna priznanja na prestižnim takmičenjima doprinela su da vina vinarije Tikveš ostanu najnagrađivanija u Makedoniji, ali i u širem regionu. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE