Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad gradi agro-biotehnološki centar

    Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad je iz projekta EU dobio 7 mil EUR da na Rimskim Šančevima uradi centralni agro-biotehnološki centar Republike Srbije.
     
    – Institut je prepoznat kao institucija koja treba da na svojim plećima nosi razvoj nauke i struke u domenu agrara u Republici Srbiji – rekao je na Danu polja strnih žita direktor Instituta Borislav Kobiljski, koji očekuje da će se u realizaciju ovog projekta ući do kraja godine.
     
    Direktor je sa ponosom istakao da je Institut prošle godine vratio 5% tržišnog učešća koje je ranije izgubio, kao i da se ove godine, sa novom genetikom, planira dalji rast tržišnog učešća. Izvoz Instituta, kada su strna žita u pitanju, je povećan za preko 10%.
     
    – Zato je sasvim izvesno da je tekuća godina najbolja izvozna godina Instituta u njegovoj istoriji kada je u pitanju prolećni izvoz – naveo je direktor.
     
    U novoizgrađenom doradnom centru je ove godine urađeno pakovanje kukuruza. U završnoj fazi će se u doradnom centru vršiti dorada svega što se radi u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo. U kombinaciji sa novim skladištem, kapaciteta 6.000 tona, koje će biti završeno u roku od 60 dana, Institut će dobiti mogućnost da na Rimskim Šančevima uskladišti 15.000 tona semena i da drži svoju budućnosti i svoju sudbinu, u potpunosti, u svojim rukama, navedeno je na sajtu tog instituta.
     
     
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE