Prvi put u Americi: Bele bebe u manjini

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi put u Americi: Bele bebe u manjini

  Po prvi put broj novorođenčadi rasnih i etničkih manjina u SAD prešao je 50 odsto i nadmašio broj novorođenčadi bele puti, pokazuju upravo objavljeni podaci Američkog popisnog biroa.
   
  Broj novorođenih pripadnika manjina iznosio je 2011. godine oko 2,02 miliona ili 50,4 odsto svih novorođenčadi, u poređenju sa 37 odsto 1990. godine.
   
  “Ovo je važna prekretnica”, izjavio je bivši načelnik za rasnu statistiku u Popisnom birou Roderik Harison, koji sada predaje na Univerzitetu Hauard. “Ova generacija je mnogo naviknutija na rasnu i etničku raznolikost nego prethodne generacije”, ocenio je on.
   
  Demografski podaci iz 2011. ukazuje na temeljne promene u rasnom sastavu Amerike, ali i na produženo dejstvo loše ekonomske situacije, zbog koje je stopa rađanja opada kod svih, pa i rasnih i etničkih manjina.
   
  U SAD danas živi 114,1 miliona pripadnika manjina, ili 36,6 odsto ukupnog broja stanovnika. Tome je doprineo raniji talas imigranata koji su većinom činile mlade porodice i koji je povećao broj hispanoamerikanki koje su u godinama za rađanje.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE