Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi put u Americi: Bele bebe u manjini

    Po prvi put broj novorođenčadi rasnih i etničkih manjina u SAD prešao je 50 odsto i nadmašio broj novorođenčadi bele puti, pokazuju upravo objavljeni podaci Američkog popisnog biroa.
     
    Broj novorođenih pripadnika manjina iznosio je 2011. godine oko 2,02 miliona ili 50,4 odsto svih novorođenčadi, u poređenju sa 37 odsto 1990. godine.
     
    „Ovo je važna prekretnica“, izjavio je bivši načelnik za rasnu statistiku u Popisnom birou Roderik Harison, koji sada predaje na Univerzitetu Hauard. „Ova generacija je mnogo naviknutija na rasnu i etničku raznolikost nego prethodne generacije“, ocenio je on.
     
    Demografski podaci iz 2011. ukazuje na temeljne promene u rasnom sastavu Amerike, ali i na produženo dejstvo loše ekonomske situacije, zbog koje je stopa rađanja opada kod svih, pa i rasnih i etničkih manjina.
     
    U SAD danas živi 114,1 miliona pripadnika manjina, ili 36,6 odsto ukupnog broja stanovnika. Tome je doprineo raniji talas imigranata koji su većinom činile mlade porodice i koji je povećao broj hispanoamerikanki koje su u godinama za rađanje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE