Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tri firme dobile robni znak Najbolje iz Vojvodine

    Pokrajinski sekretarijat za privredu dodelio je danas proizvodima tri vojvođanske firme robni znak „Najbolje iz Vojvodine“. 
     
    Priznanja su dobili vinarija Vinum za vino „sovinjon blan“, Promont grupa za rakiju „viljamovka“ i Gold cereal za organsku spiralnu testeninu od integralnog brašna i makarone od integralnog kukuruza.
     
    Resorni sekretar Ištvan Pastor rekao je na svečanosti na 79. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu da je i ove godine konkurencija bila znatno veća od broja onih koji su dobili priznanje.
     
    Uz ocenu da je znak „Najbolje iz Vojvodine“ permanentna težnja ili potreba za povećanje kvaliteta svih elemenata proizvodnje, Pastor je ocenio da je 2012. godina jedna od boljih, jer je reč o vojvođanskim sirovinama i proizvodima napravljenim po modernim tehnologijama.
     
    „Reč je o proizvodima koji ne samo da mogu da zadovolje domaćeg potrošača, već mogu sigurno da konkurišu na stranom tržištu“, ocenio je Pastor.
     
    Pravo na korišćenje znaka „Najbolje iz Vojvodine“ dodeljuje se na period od tri godine, uz kontrolu najmanje jednom godišnje. Znak se upotrebljava za obeležavanje prirodnih, poljoprivrednih, zanatskih, industrijskih i proizvoda domaće radinosti.
     
    Od 2004. godine robni znak „Najbolje iz Vojvodine“ dobilo je 18 preduzeća, organizacija i zanatskih radnji iz Vojvodine, za ukupno 20 proizvoda.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE