Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Softver za farmere

    Kompanija „Datalab“ saopštila je da je za poljoprivrednu ekonomiju, razvila namenski program Pantheon Farm Accounting, koji je javnosti prvi put predstavljen na ovogodišnjem Sajmu CeBit u Hanoveru i sada na 79. Međunarodnom sajmu u Novom Sadu. Izlazak softvera kod nas planiran je za jesen 2012.
     
    „Datalab“ već 15 godina ima iskustva sa računovodstvenim programom i poslovno informacionim sistemom. Tu spada i Pantheon, koji je među vodećim u regionu Jugoistočne Evrope.
     
    U saopštenju se navodi da je za prikupljanje knjigovodstvenih podataka na farmama, EU još 1965. godine uspostavila tzv. FADN (eng. Farm Accountancy Data Network – mreže podataka o računovodstvu na farmama). Prikupljaju se: inventarni ispisi, promene useva i stoke, evidencije o radnoj sili, rashodi i prihodi farme. Podaci se prikupljaju na nivou određene države članica i ulivaju se u ograničenu mrežu FADN.
     
    U svim ovim više orijentisanim podacima farme imaju mnoštvo „farmerskih“ podataka, kao što su knjige uzgoja, veterinarski dnevnik, evidencije zemljišnih knjiga i slično. Farmerima će svakako biti olakšano, ako bi svi ti podaci bili prikupljeni i urađeni na jednom mestu, dok im za pravilno vođenje računovodstva ne treba posebno znanje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE