Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Širi izbor za nagradu „Isidora Sekulić“

    U širi izbor za nagradu „Isidora Sekulić“ uvršteno je 16 knjiga domaćih autora, saopštio je danas žiri čiji je predsednik Marko Nedić, a članovi Petar Pijanović i Aleksandar Jerkov.
     
    Odluka o dobitniku biće doneta na sledećoj sednici žirija, a uručenje nagrade biće početkom juna. 

    Žiri je razmatrao prošlogodišnju produkciju savremenih srpskih pisaca u pripovedačkom, romanesknom, esejističkom i putopisnom žanru, koje je negovala i Isidora Sekulić. Od sto predloženih i prispelih naslova za dalju kritičku valorizaciju izdvojio je 16 knjiga. 

    Na listi su Borivoje Adašević „Krf“, Jovica Aćin „Ušće Okeana“, Jasmina Ahmetagić „Priče o Narcisu zlostavljaču“, Laura Barna „Đorđoneova kletva“, Tihomir Brajović „Fikcija i moć“, Slobodan Vladušić „Crnjanski, Megalopolis“, Biljana Dojčinović „Susreti u tami“, Mirjana Đurđević „Bremasoni“. 

    Izabrani su i Goran Milašinović „Rascepi“, Zorana Opačić „Poetika bajke Grozdane Olujić“, Marko Paovica „Na Orfejevom stolu“, Vladimir Pištalo „Venecija“, Zoran Petrović „Ugarak“, Snežana Samardžija „Oblici usmene proze“, Bojana Stojanović-Pantović „Rasponi modernizma“ ,DraganHamović „Raičković“. 

    Nagrada Isidora Sekulić je srpska književna nagrada koju dodeljuje beogradska opština Savski venac, sastoji od plakete, povelje i novčanog iznosa, a povod za ustanovljenje nagrade je činjenica da je Isidora Sekulić živela i stvarala na teritoriji ove opštine. Nagrada „Isidora Sekulić” dodeljuje se od 1967. godine i ima veliki značaj u srpskoj književnosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE