Šabački građevinari rekunstruišu crkvu u Klivlendu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šabački građevinari rekunstruišu crkvu u Klivlendu

  Šabačka građevinska firma “Tes” objavila je danas da je dobila posao na rekonstrukciji krova pravoslavne crkve “Sveti Sava” u američkom gradu Klivlendu, vredan 300.000 dolara.

   
  “Američki majstori nisu baš vični radovima na pravoslavnim hramovima i zato su znatno skuplji, pa je to osnovni razlog zašto je srpska firma dobila posao”, rekao je agenciji Beta vlasnik “Tesa” Dragoljub Milutinović.
   
  Prema njegovom rečima, na rekonstrukciji srpske crkve u Klivlendu u Ohaju će raditi osam majstora te šabačke firme koja je specijalizovana za radove na crkvama.
   
  “Zbog specifičnosti objekta majstori su već dobili potrebne vize i sa radovima počinjemo krajem meseca”, rekao je Milutinović, koji je i glavni arhitekta u firmi.
   
  Šabački “Tes” je do sada radio na 50 crkvenih objekata, a kako naglašavaju u toj firmi, svi radovi se izvode starim metodama zidanja sakralnih objekata. Poslednji u nizu poslova koje su majstori te firme realizovali je nova crkva u Šapcu, čija je kupola završena bez korišćenja potpornih stubova.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE