Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rođendan Narodnog muzeja

    Narodni muzej u Beogradu obeležiće u četvrtak 168. rođendan i na svečanosti u Atrijumu Narodnog muzeja biće dodeljene zahvalnice zaposlenima, partnerima i saradnicima zahvaljujući kojima je muzej protekle godine radio najbolje što je mogao, izjavila je direktorka Narodnog muzeja Tatjana Cvjetićanin.
     
    U intervjuu Tanjugu ona je rekla da su posebno ponosni što će Dan Narodnog muzeja obeležiti promocijom tri nova projekta koja pokazuju kako u muzeju razumeju nove tehnologije i njihovu ulogu u baštini i promociji baštine.
     
    „Pokazaćemo naša tri nova projekta koji su vezani za svet komjutera i globalne elektronske mreže, veb sajtove na kojima publika može da sazna najrazličitije infromacije koje se tiču Narodnog muzeja, zatim info sajt na kome će biti podaci svih muzeja u Srbiji i treći sajt vezan za tezaurus, kulturnu riznicu svih muzeja u Srbiji“, rekla je Cvjetićanin.
     
    Ona je istakla da će od sutra pristup velikoj bazi kulturnih dobara, muzejskoj građi iz svih muzeja u Srbiji biti javan. Prethodnih nekoliko godina radili su na muzejskom informativnom sistemu i on je bio vezan isključivo za kustose i stručnjake koji su jedini imali pristup, a od sutra sistem će biti dostupan svima koji žele. Direktorka nacionalnog muzeja ispričala je da je ideja bila da ove godine budu vidljivi u elektronskoj sferi koja se danas sve više pokazuje kao početak traženja informacija, takođe veb sajtovi su prilika da pokažu deo velike transformacije kroz koju prolazi Narodni muzej. Deo posla koji se neće videti na rođendanskom slavlju i nedostupan je „očima“ javnosti je promišljen, postepeni rad na novoj postavci za koju Cvjetićanin smatra da će najviše pokazati transformaciju muzeja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE