Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zbog poskupljenja goriva skuplji i odmor

    Poskupljenje goriva ove sezone odraziće se i na troškove letovanja, pa će prevoz automobilom i autobusom do letovališta biće i za 10 odsto skuplji nego lane.

    Za putovanje automobilom od Beograda do Budve i nazad u proseku je potrebno oko 77 litara goriva. Tako je prošle godine za ovaj put, dug 540 kilometara, gledajući prema cenama evrodizela, trebalo oko 11.600 dinara, dok sada vozači moraju da plate bar 12.800. Situacija je i lošija za one koji troše benzin, jer će potrošiti 1.300 dinara više u odnosu na prošlu godinu.

    Još veću razliku platiće turisti koji se upute ka Grčkoj. U odnosu na prošlo leto, tamošnja cena goriva se nije promenila, pa litar benzina i danas košta oko 1,7 evra po litru. Ali, vrednost dinara u odnosu na evropsku valutu opala je za gotovo 10 odsto.
     
    Od Beograda do Paralije treba preći 670 kilometara, pa je prosečnom automobilu potrebno oko 55 litara u jednom pravcu. Tako će odlazak i dosipanje goriva pri povratku koštati 1.600 dinara više nego prošle godine, a za ceo put sada treba izdvojiti nešto više od 14.000 dinara.
     
    I putnici koji budu odlazili na letovanje u Grčku autobusom, plaćaće više nego prošle godine.
     
    – Poskupljenje goriva morali smo da uračunamo u cenu aranžmana – objašnjavaju u turističkim agencijama. – Benzin je poskupeo i u Srbiji i u Grčkoj, za oko deset odsto. Zato će svaki putnik morati da plati od pet do 10 evra više nego prošle sezone.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE