Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nagrada za srpski film o navijačima

    Film Milana Miletića „Murder revisited“ koji se bavi okolnostima pod kojim je ubijen francuski navijač Bris Taton u centru Beograda, osvojio je na Festivalu jugoistočnog evropskog filma u Los Anđelesu (SEE Fest 2012) nagradu za najbolji kratki dokumentarni film.


    U opisu filma „Murder revisited“ na sajtu SEE Fest-a navodi se da film istražuje huligansko nasilje koje vrše mladi u Srbiji, gde nasumični akti nasilja ostaju često nekažnjeni i vode do kulture straha.

    Festival je sinoć, 8.maja završen projekcijom turskog epa „Future Lasts forever“ Edžkana Alpera koji je nagrađen u kategoriji najbolji dugometražni film na festivalu, saopštili su organizatori SEE Festa.

    Počasnu nagradu medijskog sponzora festivala „Film bez granica“ dobio je turski film „Do not forget me Istanbul“, omnibus od sedam priča sedam reditelja.

    Žiri od 17 članova činili su ljudi iz industrije koji su Kristini Nikolovoj iz Bugarske dodelili nagradu za najbolji debi za film „Faith, Love and Whiskey“. Film o slovačkim Romima „Cigarettes and Songs“ Mareka Šulika i Jane Kovalcikove proglašen je najboljim dokumentarcem.

    Počasna nagrada uručena je hrvatskom filmu „Gabriel“ Vlatke Vorkapić, dok su dva kratka filma „The Visit“ Slovenca Mihe Macinija i „Cold Shover“ Orsja Nađpala dobili nagradu za najbolji kratki film.

    Dobitnik nagrade publike festivala je rumunska romantična komedija „Hello! How Are You?“ Aleksandrua Mafteija.

    Festival jugoistočnog evropskog filma održan je sedmi put i predstavlja prozor u drugačiju kinematografiju američkoj publici. SEE Fest održan je u Bridžis teatru Univerziteta u Kaliforniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE