Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Večeras se završava 5. „Beldocs“

    Uručenjem nagrada i projekcijom filma o Marini Abramović, večeras se u Centru „Sava“ završava 5. međunarodni festival dokumentarnog filma „Beldocs“.
     
    U dve takmičarske selekcije učestvovalo je devet domaćih i deset inostranih dokumentaraca. O nagradi za najbolji srpski dugometražni dokumentarni film odlučuje žiri čiji su članovi reditelji Mladen Đorđević, Dejan Zečević i Ivan Mandić.

    Nagradu za najbolji dokumentarni film u međunarodnoj selekciji dodeljuje žiri Udruženja novinara i kritičara Fipresci Srbija, u kojem su Saša Radojević, Andrej Klemečić i Radmila Đurica.
     
    Žiri drugog domaćeg udruženja pod imenom Ogranak Fipresci Srbija, u sastavu Maja Volk, Dragan Jovićević i Marina Đurašković, dodeliće specijalnu nagradu u kategoriji domaćih dokumentarnih filmova.
     
    Nagradu za najbolju fotografiju dodeliće žiri u sastavu Đorđe Nikolić (direktor fotografije), Vladislav Lašić (scenograf) i Nikola Stanković (režiser). 
     
    Na samom kraju, u revijalnom programu, biće prikazan američki film „Marina Abramović: Umetnik je prisutan“ u režiji Metjua Ejkersa.

    Ovogodišnji „Beldocs“, otvoren 4. maja, ponudio je publici ukupno 29 filmova iz celog sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE