Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Inovacije iz poljoprivrede na „Novosadskom sajmu“

    Prvi put ove godine u okviru 79. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, realizuje se izložba inovacija u oblasti poljoprivrede, u organizaciji Privredne komore Srbije,“ Novosadskog sajma“ i Novosadskog univerziteta.


    – Odbor za izbor inovacija, zasedao je na Novosadskom sajmu i na osnovu zadatih kriterijuma odabrao 50 inovacija koje će biti prikazane na Poljoprivrednom sajmu od 12. do 18 maja, u Hali 12 – navodi generalni direktor „Novosadskog sajma“ Goran Vasić.
     
    Po njegovim rečima ova izložba rezultat je veoma dobre saradnje Sajma i asocijacije srpske privrede – Privredne komore Srbije. Ona je prepoznala značaj inovacija u agrobiznisu i ove godine je pripremila veoma zapaženu izložbu.
     
    Za izlaganje na Sajmu uzete su u obzir prijavljene inovacije sa teritorije Srbije. Osnovni kriterijumi podrazumevaju da inovacija bude iz oblasti poljoprivrede, da ima patentno rešenje ili je u postupku zaštita intelektualne svojine, patenta, žiga ili dizajna, da je inovacija realizovana i primenjiva na tržištu. Na Sajmu će biti predstavljene inovacije iz oblasti proizvodnje i prerade voća i povrća, fitofarmacije, ambalaže, procesne i poljoprivredne tehnike, kao i projekti za uvođenje inovacija u agrobiznisu.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE