Konglomerat "Adani" ulaže 4 mlrd. dolara u rudnike uglja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Konglomerat “Adani” ulaže 4 mlrd. dolara u rudnike uglja

  “Adani Enterprises”, deo indijskog konglomerata “Adani”, investiraće preko četiri milijarde dolara u istraživanje i eksploataciju rudnika uglja u Indiji. 

  Ove poslove će “Adani” preduzeti u partnerstvu sa indijskom elektroprivredom, dok Vlada u Nju Delhiju ulaže u izgradnju novih termoelektrana (TE).

  Konglomerat sa sedištem u Ahmedabadu u saveznoj državi Gudžarat, je u 2011. uložila tri milijarde dolara u preuzimanje australijske firme “Link Energy”, što je ujedno bila i najveća indijska investicija u inostranstvu.

  Grupacija “Adani” je preko tendera Vlade Indije, dobila posao da razvije pet ugljenokopa i investira u infrastrukturu za dopremanje uglja do TE. Adani će kupiti zemljište, isplatiti naknadu lokalnom stanovništvu i dopremati ugalj za potrebe nekoliko TE koje su trenutno u izgradnji u Gudžaratu i u još dve savezne drzave, Maharaštra i Chatisgar.

  “Adani mining”, ogranak “Adani Enterprises”-a, finansiraće poslove razvoja rudnika uglja iz sopstvenih izvora, a postoji mogućnost izlaska kompanije na londonsku berzu. Ova firma je do kraja 2011. u različitim poslovnim poduhvatima u Indiji iskopala preko 150 miliona tona uglja.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE