Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samaras vratio mandat. Atinska berza u debelom minusu

    Antonisu Samarasu ipak nisu bila potreba tri dana, koja su mu bila na raspolaganju, da ustanovi kako ne može oformiti koalicijsku vladu, pošto je juče novinarima rekao da je „učinio sve što je mogao“ da oformi vladu, ali je jasno kako s njegovom strankom niko ne želi u koaliciju.
     
    Lider Nove demokratije, koja je osvojila najviše glasova na izborima u Grčkoj, rekao je da je pokušao sam da nađe rešenje za vladu nacionalnog jedinstva s dva cilja: da zemlja ostane u eurozoni i da se novim pregovorima promene uslovi bailouta“, kazao je Samaras u televizijskom obraćanju.
     
    S obzirom na to da je Samaras digao ruke, predsednik Papuljas je za danas dogovorio sastanak s Aleksisom Ciprasom, čelnikom levičarske koalicije Siriza koja je osvojila „drugo mesto“ na izborima.
     
    Cipras je najavio kako će pokušati oformiti koaliciju na levom krilu koja će se „suprotstaviti varvarskim merama nametnutih id strane EU-a i MMF-a“. „Iskoristićemo sve mogućnosti kako bi postigli nekakav dogovor, primarno sa silama na levici“, kazao je Cipras.
     
    Ovakve vesti iz Atine vest zasigurno će dodatno pokolebati lidere u Berlinu i Briselu, koji su se i pre odustajanja „lojalnog“ Samarasa plašili mogućnosti da na vlast dođe struja koja će odbaciti dogovore biše vlade s EU-om. Skeptični su očito i investitori, što pokazuje i činjenica da su berze jutros bile debelo u crvenom zbog Grčke. Atinska berza dan je završila u minusu od 6,67 posto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE