Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grci objavili konkurs za prodaju udela u AIK banci

    Grčka ATE banka objavila je konkurs za prodaju svih 20,3 odsto akcija koje poseduje u AIK banci iz Niša. Prodaja manjinskog udela bila je najvljena tokom februara ove godine, kada nije bilo određeno kada će doći i do realizacije.


    Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu Politika, investitorima je ponuđeno 1.774.114 običnih i 316.767 kumulativnih prioritetnih akcija, što je najveći pojedinačni udeo u akcionarskom kapitalu AIK banke.
     
    Niška AIK banka ima 5,7 odsto udela na srpskom tržištu po ukupnoj aktivi koja iznosi 143 milijarde dinara. Prema podacima iz finansijskog izveštaj, AIK banka je u 2011. godini imala profit od 2,9 milijardi dinara i ostvarila 329 dinara zarade po akciji.
     
    U oglasu se navodi se da je ATE banke kao finansijske savetnike angažovala IBG banku iz Grčke i kompaniju EPIC iz Srbije.
     
    Potencijalni kupci akcija mogu da se obrate savetnicima do 11. maja za dobijanje kratkog profila AIK banke, a ukoliko žele da kupe akcije imaju rok do 15. maja da dostave savetnicima izjavu o zainteresovanosti za kupovinu akcija.
     
    Trenutna cena običnih akcija AIK banke na Beogradskoj berzi iznosi 1.600 dinara. Tržišna kapitalizacije AIK banke je oko 14 milijardi dinara.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE