Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Diznilend u Parizu posluje sa gubitkom

    Najveći zabavni park u Evropi, Evro Dizniled, u Parizu zabeležio je gubitak od 22 odsto u prvom tromešecju poslovne 2011/2012 godine, ne uspevši da sprovede ekonomske mere na koje se obavezao.

    Gubitak pariskog Diznilenda dostigao je u prvom kvartalu poslovne 2011/2012 godine 100,8 miliona evra, što je za 21 milion više nego u istom periodu pre godinu dana, prenela je francuska agencija AFP.

    Iskorišćenost kapaciteta zabavnog parka je smanjena za 38 odsto tako da je zarada usled toga smanjena za 84,7 miliona evra, a ukupno poslovanje za 552,4 evra.
     
    Na gubitak je uticalo i značajno ulaganje u renoviranje i uvođenje niza novih programa pokrenutih povodom proslave dvadesetogodišnjice pariskog Diznilenda u aprilu mesecu.

    – Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji ohrabruje podatak da je broj posetilaca povećan za jedan odsto, što nam je donelo 551,1 milion evra dodatnog prihoda. Istovremeno prosečna dnevna potrošnja po posetiocu je uvećana za dva odsto i iznosi 44,11 evra po danu, dok je u našim smeštajnim kapacitetima ona porasla za četiri odsto dostigavši 207,29 evra po sobi – podsetio je predsednik kompanije Evro Diznilend Filip Gas.

    Međutim, zadužen sa preko 1,8 milijardi evra i u nemogućnosti da svake godine ispuni svoje zacrtane poslovne ciljeva, Evro Diznilend je najavio da će, ako ne uspe da vrati svoje dugove, biti primoran da smanji troškove u pogledu svojih usluga, odustane od jednog dela predviđenih investicija i čak da proda jedan deo svojih raspoloživih sredstava. Najavljeno je i traženje pomoći kompanije Volt Dizni.

    Evro Diznilend planira da vrati 72,1 miliona evra kredita tokom drugog dela poslovne godine, u skladu sa predviđenim rokom.

    Ovoj kompaniji je u prethodnom periodu već odobreno produženje roka za isplatu prispelog duga kako bi joj se pomoglo da prevaziđe tešku finansijsku situaciju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE