Srpski građevinari počeli da skraćuju rokove

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski građevinari počeli da skraćuju rokove

  Uspeh domaćih firmi u izgradnji obilaznice oko Beograda predstavlja prekretnicu u srpskom građevinarstvu, jer su zadate rokove počeli da skraćuju umesto da ih probijaju kao što je do sada bio slučaj, rečeno je Tanjugu u “Koridorima Srbije”.

  Direktor preduzeća Mihajlo Mišić je uspeh građevinara koji su izgradili obilaznicu od batajničke petlje do Dobanovaca i deo od Orlovače do novog tunela Straževica skoro osam meseci pre predviđenog roka, nazvao novim nastupom u izgradnju infrastrukture u Srbiji.

  Direktor Mišić je kazao da je do sada postojala loša praksa da se domaći građevinari stalno žale kako ne mogu da dobiju poslove na tenderima u Srbiji.

  – Vidimo da dobijamo neke nove izvođače koji imaju novu praksu i način razmišljanja u radu i koji poštuju i čak skraćuju rokove – istakao je Mišić.

  Mišić je kazao da se, na primer, novi tunel Straževica gradio od 1991. do četvrtka ove sedmice kada je otvoren sa pomenutim deonicama, koje su završene i pre roka, pa je sada u funkciji oko 40 kilometara obilaznice.

  Izgradnja obilaznice je pokazala, prema Mišiću, da mogu domaće firme da dobiju velike poslove na tenderima i da se u roku izbore sa složenim projektima, veoma važna novina u razvoju domaćeg građevinarstva.

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE