Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Austrija protiv naftnih koncerna

    Ministar privrede Austrije Rajnhold Miterlener odlučio je da stane na put naftnim koncernima kako bi držali cene benzina stabilnim.
     
    Naime, naftni koncerni svaki put pred vikend ili početak školskih raspusta dižu cene goriva na svojim pumpama u Austriji. Uredba, kojom ministar želi da natera benzinske pumpe da cene goriva drže stabilnim pred raspust i praznike, upućena je ove nedelje članovima vlade na razmatranje i biće oštrija nego što se očekivalo.

    Prema toj uredbi, nova regulativa treba da se uvede već od sledećeg praznika, 7. juna, a cene goriva će biti zamrznute od 6. juna u 11 časova do 10. juna u 24 časova. To isto važi i za prva dva vikenda letnjeg raspusta – od četvrtka. 

    Miterlener je svoju meru obrazložio time da vozači ne mogu da skladište gorivo kako bi se zaštili od rasta cene. Uz to, on smatra da će uredba povećati transparentnost na tržištu benzinskih pumpi i podstaći takmičarski duh. Do sada su benzinske pumpe mogle dizati cenu goriva samo jednom na dan.
     
    Među naftnim kompanijama uredba je izazvala negodovanje, pre svega kod manjih lanaca benzinskih pumpi koji ističu da im je time ugrožena egzistencija.
     
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE