Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Produžen rok za završetak sanacije infrastrukture u novosadskoj Ulici Lasla Gala

    Iako je još početkom aprila, i pre planiranog roka uspešno završena sanacija 300 metara vrelovodne mreže u Ulici Lasla Gala, gde je dotrajala čitava infrastruktura, zamena cevi za vodovod i kanalizaciju već je naišla na zastoj! U međuvremenu, stanari te ulice, posle gackanja po barama nastalih od vode koja šiklja iz ispucanih cevi ili jezerima kišnice slivene u kraterima ispucalog trotoara i puta, zadnja dva meseca cipele pune peskom!
     
    – Ne znam šta je gore: poplave posle padavina, lomljenje štikli na opterećenoj stazi, ili pesak koji ispada iz punih cipela po stanu! Prljavštinu posle kiše da ne spominjem – ljutito će Spomenka Gardinovački, stanarka Ulice Lasla Gala. – Čuvena ulica u najlepšem delu šireg centra grada, a sa najlošijom infrastrukturom! Ako je deo radova urađen bez problema, sigurna sam da nema opravdanja za ovo usporavanje završetka!
     
    Iz JKP „Vodovoda i kanalizacije“, čiji izvođači radova trenutno pokušavaju da postave cevi, vele da je problem nastao zbog zemljišta na tom gradilištu, koje se samo odranja, i tako zatrpava već otkopano.
     
    – Kopajući, radnici su naišli na sloj pepela, koji je samo deo lošeg sastava zemljišta – objašnjava Davor Santrač iz „Vodovoda“ šta je uzrok zastoja na tom gradilištu. – Zemljište se samo odranja i tako onemogućava da se planirano uredi u roku. Zasad ne znamo kada će ceo posao biti gotov, niti koliko će nam još novca trebati.
     
    Podsetimo, sredinom marta započeti su radovi paralelno u ulicama Lasla Gala, Arse Teodorovića i Alekse Šantića, na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. Tada je procenjeno da zamena tih cevi, najvećim delom starih od 50 godina, zbirno košta oko 50 miliona dinara. Najavljeno je da će kompletno uređenje ulice, uz asfaltiranje trotoara, puta i prilaza zgradama, kućama i lokalima, obeležavanje parking-mesta, ozelenjavanje, obnavljanja rasvete, biti gotovo do avgusta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE