Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Konferencija posvećena Šekspiru u JDP-u

    Konferencija posvećena jednom od najznačajnijih dramskih pisaca u istoriji,Vilijamu Šekspiru, održaće se u subotu 5. maja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

    Konferenciju u organizaciji Udruženja za međunarodnu komunikaciju na engleskom jeziku (English Speaking Union) otvoriće vršilac dužnosti direktora JDP-a Tamara Vučković. Glavni predavač i gost je profesor Stenli Vels, koji je na čelu fondacije posvećene kući u kojoj se Šekspir rodio i najčuvenijeg pozorišta koje nosi njegovo ime.

    Vels je priređivač bibliografije radova o Šekspiru, Šekspirovog rečnika a učestvovao je i u radu na enciklopediji o velikom piscu. Tokom boravka u Beogradu, Vels će promovisati svoju knjigu „Šekspir i družina“ kao i knjigu koju je objavio sa još jednim učesnikom Konferencije dr Polom Edmondsom. Oni će promovisati njihovu zajedničku knjigu „Šekspir uzvraća udarac“, o kontroverznoj temi Šekspirovog identiteta.
    Gost Konferencije biće i profesor lingvistike na Univerzitetu u Bangoru Dejvid Kristal, jedan od najvećih autoriteta u oblasti jezika. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE