Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nafta iznad 105 dolara pred izveštaj o zapošljavanju u SAD

    Sirova nafta se danas na azijskom tržištu ugovara iznad 105 dolara za barel, u očekivnju ključnih podataka o zapošljavanju u SAD koji treba da pruže uvid u jačinu te najveće svetske ekonomije i tražnju „tečnog zlata“.
    Nafta za orijentacionu isporuku u junu je u elektronskom poslovanju na Njujorškoj robnoj berzi bila u padu osam centi, na 105,14 dolara za barel, nakon što je u sredu u Njujorku zaključena na 105,22 dolara, 94 centi jeftinije nego u prethodnom poslovanju.
     Marka „brent“ za isti termin isporuke je na londonskoj berzi ICE zadržala nepromenjeni nivo od 118,20 dolara za barel, prenela je agencija AP.
     Sirova nafta je veći deo proteklog meseca ugovarana u relativno uskom rasponu od 102 do 106 dolara za barel jer su trgovci procenjivali uticaj usporenog oporavka američke ekonomije sa jedne strane i znake usporavanja rasta u Evropi i Aziji, sa druge. U sredu su objavljeni podaci da je fabrička prerada u evrozoni u aprilu usporila i da je stopa nezaposlenosti u tih 17 članica Evropske unije koje koriste evro u martu povećana na 10,9 odsto.
     Investitori će sa pažnjom pratiti najnovije podatke s američkog tržišta rada koji treba da budu objavljeni danas kasnije i u petak.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE