Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložba povodom rođendana Rubikove kocke

    Čuvena Rubikova kocka 2014. godine slavi 40-ti rođendan i tim povodom biće organizovana izložba posvećena kocki koja je tokom godina postala veoma popularna igračka širom sveta.

    Liberti sajens centar u Nju Džerziju ugostio je Ernea Rubika (67), arhitektu koji je osmislio Rubikovu kocku, i koji je doputovao iz Budimpešte kako bi pomogao da se organizuje izložba koja će biti otvorena 2014. godine, prenosi AP. Kako planiraju organizatori, izložba bi tokom sedam godina trebalo da bude predstavljana u muzejima za dizajn i nauku širom sveta.

    Rubik je kocku osmislio 1974. godine dok je predavao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Budimpešti kako bi svoje studente naučio o 3D prostoru. Kocka je ubrzo postala hit jer mnogi studenti i profesori nisu umeli da je slože. Na Zapad se probila tokom 1980ih, postala je velikih hit i prodata je u 500 miliona primeraka širom sveta ne računajući njene imitacije.

    Rubik tvrdi da je „otkrio“ kocku a ne da ju je izmislio. “Sa moje tačke gledišta to je deo prirode, to nije umetnički predmet, već prirodni“, rekao je on.

    Na izložbi će biti prikazana ova kocka optočena dijamantima koju je kreirao, osnivač “Dajmond katers internešnala“ Fred Kjular.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE