Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Marku Krstiću i Zoranu Kostiću nagrade Zadužbine Branka Ćopića

    Upravni odbor Zadužbine Branka Ćopića dodelio je Marku Krstiću nagradu za prozu za roman „Viktorija“, dok je nagrada za najbolje pesničko ostvarenje dodeljena Zoranu Kostiću za zbirku poezije „Srp“, saopšteno je iz SANU.
     
    Upravni odbor Zadužbine u sastavu: akademik Svetozar Koljević (predsednik), akademik Milosav Tešić (potpredsednik), akademik Matija Bećković, akademik Dušan Kovačević i dopisni član Nada Milošević Đorđević na sednici 24. aprila razmotrio je više značajnih književnih ostvarenja objavljenih tokom 2011. i doneo odluke o nagradama.
     
    Jednoglasno je odlučeno da se nagrada za prozu dodeli Krstiću čiji roman, u izdanju „Mono i Manjane“ predstavlja „izuzetno živopisnu i uzbudljivu sliku puteva i stranputica našeg savremenog života, a posebno finansijskih i sudskih mahinacija koje duboko zasecaju u najintimnije lične odnose“.

    Kostiću je nagrada za zbirku poezije u izdanju „Orpheusa“ iz Novog Sada dodeljena jer „iz drugačijeg ugla gledanja opeva i stare i nove pesničke teme i tako na samosvojan način baštini srpsku pesničku tradiciju“.

    Nagrade će biti svečano uručene u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, a datum svečanosti će biti saopšten naknadno.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE