Roman "Hamam Balkanija" objavljen u Italiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Roman “Hamam Balkanija” objavljen u Italiji

  Izdavačka kuca Jaka buk iz Milana upravo je objavila roman Vladislav Bajca “Hamam Balkanija”. Knjigu je na italijanski jezik prevela Izabela Melončeli.
   
  Jaka buk je osnovana 1966. godine i jedan je od najozbiljnijih kuća u Italiji. Objavljuje teorijsku literaturu, knjige iz istorije umetnosti, esejistiku. Posle skoro četvrt veka ponovo se vratila i objavljivanju beletristike. Osnovala je ediciju Jaka književnost.
   
  Osim što učestvuje u pokretanju nove edicije svetskih romana, posebnu počast Bajac je doživeo jer se u upravo objavljenom njenom prvom kolu našao među tri autora od kojih su sva trojica dobitnici Nobelove nagrade! To su Rus Aleksandar Solženjicin (dobitnik 1974), Nigerijac Vole Šojinka (1986) i Šveđanin Par Lagerkvist (1951). 
   
  Autori još dve knjige koje će upravo izaći u ovoj ediciji su rumunsko-francuski autor Mirča Elijade i Kenijac Ngugi Va Tijongo, afrički kandidat za Nobela. Nova biblioteka ima i potpuno nov dizajn po kome se, sa namerom, sasvim razlikuje od svih dosadašnjih edicija ove izdavačke.
   
  Italijanski izdavač Hamam Balkaniju najavljuje kao „istorijski roman, intimni i ironični dnevnik pisca, znalačku meditaciju na veliku temu egzistencije, napisan kao prefinjen i snažan književni mozaik“.
   
  Pre italijanskog izdanja, roman Hamam Balkanija objavljen je u Nemačkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Turskoj, Hrvatskoj i Makedoniji.
   
  Arhipelag, srpski izdavač Vladislava Bajca, objavio je roman “Hamam Balkanija” u šest izdanja, što ovaj roman čini jednom od najčitanijih knjiga novije srpske književnosti.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE