Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zrenjanin: Slobodna zona proširena sa šest na 98 hektara

    Republička vlada prihvatila je Elaborat o opravdanosti proširenja Slobodne zone u Zrenjaninu sa sadašnjih šest na 98 hektara, čime se stvaraju mogućnosti za proširenje proizvodnje postojećih kompanija, dolazak novih kao i znatno i znatno povećanje broja zaposlenih, izjavio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina za investicije Predrag Stankov.

    U Zrenjaninu od 2005. godine, u Slobodnoj zoni, posluje slovenačka „Kolpa“, koja je preuzela prostor bivše Fabrike nameštaja „Žarko Zrenjanin“.
     
    U Industrijskoj zoni „Ečka“ nalaziće se deset komanija koje planiraju da prošire proizvodnju u okviru Slobodne zone, dok se nemačka kompanija rezervnih delova za automobile „Drekslmajer“ nalazi u Industrijskoj zoni „Bagljaš“, a sada se priključuje Slobodnoj zoni.
     
    „Poslovanje u Slobodnoj zoni omogućava nesmetan uvoz i izvoz robe, bez carinskih i poreskih obaveza, bez vremenskog ograničenja držnja robe i druge pogodnosti, koje će privući investitore“, najavio je Stankov.
     
    Prednost zrenjaninske Slobodne zone je i blizina Beograda i Novog Sada, jeftina infrastruktura i kvalifikovana radna snaga, što je više puta potvrdio i menadžment „Drekslmajera“, koji od 2008. godine kontinuirano proširuje pogone u Zrenjaninu, za proizvodnju setova provodnika namenjenih automobilskoj industriji.
     
    „Drekslmajer“ najavljuje da će do kraja ove godine u novoj hali zaposliti više stotina radnika, pored sadašnjih 1350 .
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE