Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Podravka zainteresovana za investicije u Srbiji

    Kompanija “Podravka” zainteresovana je da investira u Srbiju i to u izgradnju novih fabrika ili preuzimanje već postojećih, izjavio je predsednik Upravnog odbora te kompanije iz Hrvatske Zvonimir Mršić.

    Mršić je za Tanjug istakao da tržište Srbije „ima veliki potencijal“ i da je “Podravka”, pored prodaje vlastitih proizvoda, zainteresovana za ulaganja i to za grinfild investicije i kupovinu nekih srpskih kompanija.Mršić, međutim, nije kazao za koja je preduzeća iz Srbije zainteresovana ta velika prehrambena kompanija.

    Po Mršiću, investicije na srpsko tržištu pospešile bi poslovanje kompanije i dostupnost potrošačima kao što bi bila stvorena i mogućnost da proizvodi iz Srbije budu izvoženi na tržište Evropske unije (EU), ali i Rusije I Turske.Od 1. jula 2013. kada Hrvatska bude pristupila EU, ona može da bude prolaz srpskoj privredi za tržište 27-člane Unije, rekao je Mršić.

    S druge strane, za „Podravku“ su veoma važni Sporazumi o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa Rusijom i Turskom jer bi na ta velika tržišta mogla pod povoljnim uslovima da izvozi robu proizvedenu u Srbiji, dodao je Mršić.Kompanija „Podravka“ postoji skoro osam decenija i svoje proizvode trenutno izvozi u više od 40 zemalja sveta na svim kontinentima.“Podravka” je prepoznatljiva po proizvodnji raznih vrsta vegeta, supa iz kesice, dečje hrane, suvomesnatih proizvoda, ribljih konzervi…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE