Slovenci preuzimaju "Mitros"?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slovenci preuzimaju “Mitros”?

  Delegacija slovenačkih privrednika i gradonačelnika ovih dana trebalo bi da poseti Sremsku Mitrovicu, najavio je prvi čovek tog grada Branislav Nedimović i naglasio da će u okviru dvodnevnog boravka za goste biti organizovani i razgovori sa mitrovačkim privrednicima o mogućnostima privredne saradnje.


  – Ovih dana očekujemo i zvanična ponudu slovenačkog investitora za kupovinu industrije “Mitros”, kao i konkretne ponude zainteresovanih za oživljavanje mitrovačke mlekare. Takođe, jedan strani investitor iz oblasti automobilske industrije zainteresovan je za preuzimanje pogona Mitrovačke industrije ventila – izjavio je Nedimović.
   
  On ističe da je reč o važnoj poseti jer su konačno uspeli napori da se u Mitrovicu dovede velika grupa privrednika i uticajnih ljudi i da im se predstave potencijali.
   
  – Uoči dolaska te delegacije dobićemo i zvaničnu ponudu za kupovinu “Mitrosa”. Reč je o slovenačkom investitoru koji je ranije kupovao “Mitrosove” proizvode i prodavao ih američkoj vojsci. Dakle, sve ostaje u okviru delatnosti. Važno je da zainteresovani investitori žele da odmah realizuju taj posao i spremni su da odmah plate cenu koju odredi stečajno veće. Dakle, “Mitros” dobija perspektivu, konačno smo pronašli kupca iz iste delatnosti tako da će nadležni sve detalje uskoro saopštiti javnosti, a ja sam u tom poslu bio samo neko ko je vodio računa o interesima građana i o njihovom zapošljavanju – pojasnio je Nedimović.
   
  On je dodao da se ove sedmice očekuje pismo o nameri preuzimanja još jedne mitrovačke kompanije koja je nekada uspešno poslovala.
   
  – Slobodno se može reći da ne radimo samo na privlačenju grinfild investicija, već radimo i na oživljavanju starih privrednih pogona. Obavili smo već dve runde razgovora o jednoj firmi koja je u problemima, a reč je o mlekari. Paralelno sa tim, vode se i pregovori o preuzimanju pogona bivše Mitrovačke industrije ventila od strane jedne kompanije iz oblasti automobilske industrije – istakao je Nedimović.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE