Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren distributivni centar Agroživa

    Industrija mesa Agroživ otvorila je u četvrtak u Novom Sadu distributivni centar za područje Vojvodine, u kome se nalazi i pogon za preradu mesa kapaciteta 500 tona mesečno.

    Generalni direktor Agrozova Predrag Amižić rekao je novinarima da se centar nalazi u bivšem pogonu Industrije mesa Kolbis, od koje je Agroživ preuzeo 50 zaposlenih.

    „U okviru objekta imamo i klanicu za krupnu stoku i spremni smo da nadjemo poslovnog partnera za uslužno klanje što bi omogućilo zaposlenje za još 50 ljudi“, kazao je on.

    Amižić je rekao da je od 2011. godine, kada je Srbijagas preuzela Agroživ, ova kompanija ponovo postala lider u proizvodnji pilećeg mesa, ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

    „Ovaj potez se pokazao kao jako dobar, jer smo sačuvali 1.350 radnih mesta, vratili smo proizvodnjuu klanice u Žitištu na maksimalni nivo i danas proizvodimo pilećeg mesa više od ostalih proizvodjača u Srbiji zajedno“, dodao je on.

    Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da je to javno preduzeće u Agroživ uložilo oko 12 miliona evra, što je, kako je naveo, mnogo manje nego što vredi sam brend Agroživ, koji je procenjen na 25 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE