Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd dobija dve nove garaže

    U blizini Botaničke bašte uskoro će biti otvorena garaža sa oko 250 mesta pa će stanovnici Palilule i građani koji dolaze u ovaj deo grada moći da zaborave na probleme sa slobodnim mestima za parkiranje. Takođe, u toku je montaža garaže u Mileševskoj ulici na Crvenom krstu.
     
    Ove godine u planu je izgradnja 3.650 novih mesta za parkiranje, dok su prošle godine vozači dobili 1.451 mesto.
     
    Iz JP „Parking servis“ kažu da će uskoro otvoriti garažu „Botanička bašta“ sa oko 250 parking mesta, u skladu sa standardima koje zadovoljavaju ostale javne garaže. Oni poručuju da će nervoza vozača prilikom traženja mesta za parkiranje biti smanjena otvaranjem novih garaža i proširenjem parking zona.
     
    – Uvereni smo da će otvaranje nove garaže nesumnjivo doprineti poboljšanju uslova života u ovom delu opštine Palilula. Osim toga, privode se kraju radovi na montaži mehaničkih garaža u našem objektu u Mileševskoj ulici na Crvenom krstu. Krajem meseca proširiće se zelena zona na delu opštine Vračar, kada će se u zonskom režimu naći oko 3.000 parking mesta u ovom delu grada – kažu u „Parking servisu“.
     
    Planirano je i proširenje parking zona na Paliluli. U „Parking servisu“ dodaju da najveću korist od širenja zona imaju prvenstveno stanari i osobe sa invaliditetom, zbog čega su često upravo oni inicijatori širenja zona u svom delu grada.
     
    Zelena zona na Vračaru obuhvataće sledeće ulice: Mileševsku, Cara Nikolaja Drugog, Mačvansku, Bore Stankovića, Skerlićevu, Bulevar oslobođenja, Južni bulevar, Grčića Milenka i Žičku.
     
    – Problem nedovoljnog broja mesta za parkiranje zajednički je svim evropskim metropolama, u koje spada i Beograd. Osnovni razlog leži u činjenici da su u pitanju stari gradovi, a u vreme kada su građeni parkirališta nisu bila predviđena. Nijedna evropska metropola nema mesta za parkiranje vozila u broju koji odgovara potrebama – objašnjavaju u „Parking servisu“.

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE