Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zdravstveni radnici zviždali ministru

    Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti održao je protest na Trgu Nikole Pašića, zbog najave o smanjenju plata, a učesnicima se na sopstveni zahtev obratio i ministar zdravlja u Vladi Srbije Zoran Stanković.
     
    Stanković se obratio zdravstvenim radnicima koji su ga izviždali i nekoliko minuta mu nisu dozvolili da govori. Oni su Stankovića nazvali lopovom na šta je on odgovorio „da će otići ako se dokaže da je lopov“.
     
    Ministar zdravlja Zoran Stanković rekao je da će zahtevi zdravstvenih radika biti ispunjeni da im se plate neće smanjivati.
     
    Posle Stankovićevog govora i prihvatanja njihovih zahteva zdravstveni radnici su se uputili prema zgradi Vlade Srbije kako bi i zvanično predali zahteve.
     
    Okupljeni zahtevaju izmenu uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama kao i doslednu primenu potpisanih kolektivnih ugovora.
     
    Zaposleni traže i da se odmah potpišu kolektivni ugovori u ustanovama u kojima to još nije učinjeno, kao i posebni kolektivni ugovori za socijalnu zaštitu.
     
    Zahteva se i povlačenje i odlaganje roka za primenu uredbe o korektivnom koeficijentu i povlačenje uredbe o uslovima koje mora da uspunjava zdravstvena ustanova za pružanje ugostiteljskih usluga.
     
    U utorak su članovi Sindikata lekara i farmaceuta započeli u štrajk u nekim zdravstvenim ustanovama zbog smanjenja plata za 10 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE