Stiže novac mlekarima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stiže novac mlekarima

  Svi zaostali podsticaji mlekarima biće isplaćeni u iduće dve sedmice, rekao je sekretar Udruženja proizvođača mleka Osječko-baranjske županije Milan Kosanović nakon što su mu to, kako je kazao, obećali u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi gde je bio na razgovoru zbog kašnjenja isplate podsticaja.


  Kosanović je novinarima ispred Ministarstva poljoprivrede naveo da su mu u Agenciji rekli da je do zastoja u isplati podsticaja došlo zbog nekih pogrešaka i promena sa računima i zato jer su ljudi prodavali krave, a kako se sve radi kompjuterski, svaki dan je bilo drugačije brojčano stanje.

  U Agenciji su, kako je dodao, uvideli te greške koje će se ispraviti i isplata svih zaostalih podsticaja ide u sledeće dve nedelje. Naglasio je i da koga zanima koliko treba dobiti podsticaja to može videti na internetu, a ko nema tu mogućnost može otići u regionalnu kancelariju i tamo će mu reći koliko mora dobiti.

  Kazao je i da da su mu rekli da u ovaj petak ide isplata premija za mleko za decembar prošle godine, te da nakon izjava za novinare ide na sastanak u Upravu za veterinarstvo zbog isplate odštete za krave zaražene leukozom. Za to, kako su mu danas kazali i u Agenciji i u Ministarstvu, novaca ima, pa će u spomenutoj Upravi pokušati da požure i ubrzaju tu isplatu koja takođe kasni.

  Na upit koliko još treba biti isplaćeno podsticaja mlekarima kazao je da misli da još treba biti isplaćeno oko 36 miliona kuna. Na pitanje zna li koliko još poljoprivrednih gospodarstava treba da dobije zaostale podsticaje kazao je da misli da ih je dobilo 85.000 od ukupno oko 95.000 koliko ih na to podsticaje imaju pravo te da preostalih oko 10.000.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE