Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada CG će i dalje plaćati struju KAP-u

    Ministar finansija Crne Gore Milorad Katnić izjavio je da će Vlada i u narednom periodu nastaviti da plaća subvencije Kombinatu aluminijuma za struju.
     
    Upitan šta se dešava trenutno sa KAP-om, ministar je odgovorio da imaju redovnu komunikaciju sa Ministarstvom ekonomije u definisanju rešenja koje bi značilo redovno snabdevanje fabrike strujom.
     
    „Ukoliko se očekuje da KAP nastavi proizvodnju, onda je neophodna državna subvencija u ovom ili onom obliku, odnosno plaćanja nižih cena nego što su tržišne i to je cena postojanja Kombinata“, rekao je Katnić.
     
    Rebalans budžeta biće spreman do kraja meseca kada će i biti prosleđen Skupštini, najavio je ministar I ukazao na to da rebalans budžeta ne predviđa smanjenje fonda zarada.
     
    „U Ministarstvu smatramo da treba započeti razgovore sa sindikatom, da treba prepoznati realnost da je fond zarada, broj zaposlenih i prosečne zarade u državnoj upravi veliko opterećenje za budžet i u delu tih troškova neophodno je sagledati mogućnost za njihove korekcije“, kazao je Katnić.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE