Vlada usvojila uredbe za unapređenje poljoprivrede

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada usvojila uredbe za unapređenje poljoprivrede

  Vlada Srbije usvojila je uredbe o podsticanju proizvodnje krmnog bilja, duvana u listu, žitarica i krompira i industrijskog bilja i uredbu na osnovu koje se produžava rok za regresiranje dizel goriva za prolećne radove u poljoprivredi u 2012. godini, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i trgovine.

  Registrovani poljoprivrednici, na osnovu Uredbe za podsticanje proizvodnje krmnog bilja, imaju pravo na premiju po kilogramu proizvedenog krmnog bilja za ishranu stoke na sopstvenom poljoprivrednom gazdinstvu.

  Ta premija za silažni kukuruz i stočni sirak iznosi 0,2 dinara za jedan kilogram, lucerku, detelinu i stočnu repu 0,5 dinara i grahoricu i stočni grašak 0,7 dinara po jednom kilogramu, kao i pravo na avans u iznosu od 1.500 dinara po hektaru.

  Zahtev za korišćenje premije po kilogramu proizvedenog krmnog bilja se podnosi od 1. juna do 1. oktobra 2012.

  Na osnovu uredbi o podsticanju proizvodnje duvana u listu, žitarica i krompira i industrijskog bilja, poljoprivrednici imaju pravo na avans za duvan u listu i za industrijsko bilje (soju, suncokret, uljanu repicu i šećernu repu) u iznosu od 4.000 dinara po hektaru i avans za žitarice u iznosu od 1.500, odnosno za krompir pre isporuke 2.000 dinara po hektaru.

  Zahtevi za ostvarivanje prava na avans se podnose od 17. aprila do 10. maja 2012.

  Na predlog ministra Dušana Petrovića, Vlada Srbije je usvojila i odluku kojom se produžava rok za nabavku regresiranog dizel goriva do 15. maja.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE