Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Sklonište za sudnji dan: Preživeće samo najbogatiji

    Luksuzni stanovi, smešteni duboko ispod prerije u Kanzasu u napuštenom silosu za lansiranje projektila, dizajnirani su da izdrže sve, od ekonomskog kolapsa, solarnih baklji, terorističkih napada ili pak pandemije smrtonosne bolesti. Sebi mogu da ih priušte samo najbogatiji, pa će u slučaju smaka sveta oni verovatno i biti jedini koji će preživeti.
     



    Ovi luksuzni stanovi su opremljeni i svim pratećim sadržajima – bazenom, bioskopom, bibliotekom, i da ne zaboravimo najvažnije, garancijom da ćete preživeti sudnji dan ako do njega ikada dođe.
     
    Luksuzni stanovi, smešteni duboko ispod prerije u Kanzasu u napuštenom silosu za lansiranje projektila, dizajnirani su da izdrže sve, od ekonomskog kolapsa, solarnih baklji, terorističkih napada ili pak pandemije smrtonosne bolesti. Naravno, ako se garancija ne pokaže solidnom, nećete imate kome da ih reklamirate, ali u tom trenutku osiguranje će vam verojatno biti najmanja briga.
     

     
    Iako ovo zvuči kao neviđena budalaština, za sada su četiri kupca uložila ukupno sedam miliona dolara u poslednje utočište za slučaj apokalipse. Idejni tvorac Lari Hol, kaže da će ukoliko se projekt pokaže uspešnim i kupaca biti više, a u planu ima da preuredi još tri silosa iz vremena Hladnog rata. Za sebe je, naravno, ostavio je jedan od stanova. On se najviše plaši da bi svet mogle da unište solarne baklje, koje će spržiti svetsku energetsku mrežu.
     
    Luksuzni podzemni kompleks je napravljen i da izdrži nuklearni napad. Ograđen je betonskim zidom debljine tri metra, a proteže se 53 metra pod zemljom. Trenutno su svi spratovi spojeni metalnim stepenicama, a planira se i izgradnja liftova. Hol planira da izgradi i zatvoreni tip farme, sposobne za uzgoj povrća i ribe za preživljavanje 70 ljudi. Uz to, u zalihama će se naći dovoljno suve hrane za pet godina.
     
     
    Kompleksni sistem za održavanje života energiju će dobijati od konvencionalnih izvora – generatora, kao i alternativnih poput vetra. Veliki podzemni rezervoar za vodu skladištiće vodu filtriranu kroz ugalj i pesak. Jedan sprat prodaje se po ceni od dva miliona dolara. Hol se nada da će svih sedam spratova biti rasprodato do avgusta ove godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE