Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Na prodaju gradić u kom je sniman film „Igre gladi“

    Trenutno popularni Okrug 12 u kome je sniman blokbaster „Igre gladi“ u Severnoj Karolini ponuđen je na prodaju. Parcela od 72 ara košta 1.4 miliona dolara, a potencijalni kupac će pored kupovine samog imanja izmišljenog okruga pazariti i gradić sa zaista burnom istorijom.
     
    Okrug 12 se nalazi u okviru malog, napuštenog tekstilnog gradića Henri River Mil Vilidž u Severnoj Karolini, koji je svojevremeno bio naseljen radnicima mlina, sa lepim lokalnim kućicama i šetalištima. Nekoliko decenija bio je uspešno mesto, gde je mlin bio centar proizvodnje, sve dok 1966. godine jedan radnik mlina nije tu ubio šerifa, a nekoliko godina kasnije stala je i proizvodnja u mlinu, nakon čega su gradić polako počeli da napuštaju stanovnici, da bi vremenom dobio potpuno apokaliptičan izgled.
     
    Nakon velikog uspeha „Igara gladi“, koje su snimane ovde, ovaj pusti gradić postao je prava turistička atrakcija. Lokalni šerif je zbog navale morao da unajmi obezbeđenje kako bi zaštitio privatnu svojinu. Trenutni vlasnik Vejd Šepard, koji je kupio ceo gradić tri godine nakon što je mlin zatvoren, kaže da nema dovoljno novca da od njega napravi turističku atrakciju, a da je ovo mesto sada, nakon uspeha filma, to i zaslužilo, pa ga je zato i ponudio na prodaju.
     
    Inače, film „Igre gladi“ je baziran na prvoj knjizi iz trilogije Suzan Kolins, o troje dece koje se takmiče do smrti u televizijskom takmičenju. 
     
     
                                                                                                                                Piše: Vesna Posrkača

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE