Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Katrin Denev nagrada „Čarli Čaplin“

    Francuskoj glumici Katrin Denev uručena je nagrada „Čarli Čaplin“ koju dodeljuje Filmsko udruženje Linkoln centra.

     
    „Katrin Denev kao da je stvorena za film, a film za nju“, rekao je o glumici holivudski reditelj Martin Skorseze. „Ona jeste francuski film. I izgleda kao da je iz godine u godinu sve veći avanturista“, dodao je on.

    Kako prenosi AP, tema večeri i jeste bila neustrašivost Katrin Denev, a ne njena lepota – ona je bila muza Iv Sen Lorena i lice parfema „Šanel 5“.

    Glumica Suzan Sarandon našalila se rekavši da je „jedini prezenter koji je spavao sa Katrin Denev“ – aludirajući na zajedničke scene u filmu „Glad“ iz 1983. u kome je Denev igrala egipatsku vampiricu. Glumičina ćerka, Kjara Mastrojani rekla je da je njena majka neustrašiva i na platnu i van njega i da je društveno angažovana protestujući protiv smrtne kazne i za pravo na abortus.

    Francuski reditelj Fransoa Ozon podsetio je na čuvenu izjavu Žerara Depardjea sa kojim je glumila u komediji „Žena za ukras“ – „Katrin Denev je muškarac kakav sam uvek želeo da budem“. A Ozon je poručio Denev: „Ti si žena kakva bih voleo da budem“.

    Glumica se zahvalila na nagradi rekavši da je iznenađena što ju je jedna francuska glumica dobila. „To je retko i deluje veoma posebno“, rekla je ona.

    Nagrada „Čarli Čaplin“ nazvana je po čuvenom glumcu i reditelju kome je i prvi put uručena 1972. Među ranijim dobitnicima su Skorseze, Tom Henks, Elizabet Tejlor, Alfred Hičkog i Sidni Poatje.

    Među najpoznatijim filmovima Katrin Denev su „Šerburški kišobrani“, „Lepotica dana“ i „Indokina“ za koji je nominovana za Oskara 1992.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE