Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Film o Šabanu Bajramoviću u petak u DOB-u

    U petak 6. aprila u Velikoj sali Doma omladine Beograda biće prikazan film „ŠABAN“ autora Miloša Stojanovića (snimljen 2007. godine) i to u dva termina – 20 i 21h. Cena ulaznice za projekcije je 100 dinara.
     
    Miloš Stojanović, glumac i reditelj,  proveo je oko tri godine istražujući i snimajući jedinstven i neponovljiv život i rad srpskog najpoznatijeg i svetski priznatog romskog pevača Šabana Bajramovića. Među hiljadama tekstova koji su širom sveta napisani o ovom autoru, nema ni jednog u kome pored njegovog imena ne stoji „kralj ciganske muzike“.

    „Ako iko ima pravo da peva balkanski bluz, onda je to Šaban Bajramović. (…) Ožiljci koje mu je život naneo, nisu vidljivi samo na njegovom licu već se odražavaju i u njegovom glasu koji kao da gori u tuzi, tragediji i žudnji, naročito u autobiografskim pesmama kao što je „Pelno Me Sam (Zatvoren sam)“, “ rekao je MAJK Domakin. 

    „Ovaj pevač iz Srbije poseduje ogroman talenat, koji se na svoj način može porediti sa onim koji imaju Nusrat Fatah Ali Khan ili Mari Bonie Persen, koji svoju muziku donose sa duhovnošću koja sa lakoćom premošćuje inače nepremostive kulturne barijere. (…) Njegov glas kombinuje patos istočnjačke muzike i duhovnost fadoa (…) njegova muzika je vrsta balkanskog ciganskog džeza,“ mišljenja je ugledni Endi Gil (The Independent).
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE