Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Početak proizvodnje u Fabrici ulja u Kruševcu do kraja aprila

    Fabrika ulja u Kruševcu koja se nalazi u procesu restrukturiranja pokrenuće proizvodnju do kraja meseca, rekao je Tanjugu direktor ove fabrike Milutin Milosavljević.


    On je dodao da je Fabrika ulja, odnosno nekadašnja „Plima M“, od Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zatražila finansijsku pomoć u iznosu od 2 mil EUR za pokretanje proizvodnje.
     
    – Ukoliko bismo dobili ova sredstva, svi radnici bi bili angažovani – rekao je Milosavljević.
     
    Tokom protekla tri meseca većina od 160 radnika bila je na plaćenom odsustvu, a preduzeće zaposlenima duguje 12 plata. Takođe, kako ističe direktor ove fabrike, dobavljači su spremni da nastave saradnju sa nekadašnjom „Plimom M“, kako bi, između ostalog sukcesivno naplatili svoja dosadašnja potraživanja. Obaveze prema proizvođačima suncokretovog semena, semena soje i ulja repice iznose oko 300.000 EUR, dok su ukupne obaveze kruševačke fabrike ulja oko 10 mil EUR koje su sada, zbog procesa restrukturiranja, privremeno zaustavljene.
     
    – Kada bi oprema u fabrici bila tehnički ispravna, mi bismo mogli da pokrenemo proizvodnju za pet dana, ali s obzirom da nas tek očekuje remont mašina koji ćemo finansirati iz sopstvenih sredstava, početak procesa proizvodnje možemo da najavimo za dvadesetak dana – kazao je Milosavljević.
     
    Prvo će u pogon biti puštena punionica a u skladišne rezervoare do tada će biti dopremljeno rafinisano ulje u vrednosti od 500.000 EUR. Govoreći o proizvodnim kapacitetima, Milosavljević kaže da se u kruševačkoj fabrici ulja za jedan sat upakuje 5000 flaša, odnosno preradi se mesečno oko 3000 tona ulja u primarnoj proizvodnji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE