Godišnje od maligniteta oboli oko 350 dece i mladih u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Godišnje od maligniteta oboli oko 350 dece i mladih u Srbiji

  Oko 350 dece i mladih u Srbiji godišnje oboli od malignih bolesti, a period hospitalizacije i lečenja olakšavaju im psihološke radionice pomoći i podrške koje sprovodi Srpska asocijacija za psiho-onkologiju.
   
  U zdravstvenim institucijama u Srbiji za četiri godine je održano više od 150 radionica koje imaju za cilj da obolela deca na kreativan i zanimljiv način ispune vreme koje provode u bolnici.
   
  Kako je danas rečeno na okruglom stolu koji je povodom meseca borbe protiv malignih bolesti organizovala Srpska asocijacija za psiho-onkologiju i Državna lutrija Srbije, radionice se organizuju na Odeljenju pedijatrijske onkologije Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.
   
  Od jula 2011. godine radionice su i na Odeljenju dečije hemato-onkologije na Klinici za dečije interne bolesti u Nišu i na Odeljenju dečije hemato-onkologije pri Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom sadu.
   
  “Radionice predstavljaju način da deci priđemo bliže, da ih saslušamo i da pokušamo da čujemo o čemu razmišljaju, kako bi bolje razumeli njihove potrebe i psihološke probleme tokom lečenja”, rekla je osnivač Srpske asocijacije za psiho-onkologiju Tamara Klikovac.
   
  Prema njenim rečima psihološke radionice se u zdravstvenim institucijama u Zagrebu postoje već 30 godina.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE