Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ford će proizvoditi štedljiviju Fiestu

    Evropska filijala američkog „Forda“, kompanija „Ford-Evropa“, najavila je početak proizvodnje nove Fieste, koja će koristiti tehnologiju ECOnetic. Mnogi tvrde da će to biti energetski najefikasniji automobil u svetu.

    Novo vozilo će prelaziti 100 kilometara sa 3,3 litre goriva (86,5 milja po galonu), sa emisijom ugljen-dioksida (CO2) od 87 grama po kilometru. Nova Fiesta se izrađuje u „Fordovoj“ fabrici za montažu automobila u Kelnu, u Nemačkoj.
     
    Fiesta, koja će imati dizel motor zapremine 1,6 litara TDCis, moći će da se dobije u verzijama sa troje ili petoro vrata.
     
    Izvršni direktor „Forda“ za Evropu Stiven Odel izjavio je da je Fiesta već stekla visok ugled u regionu i da nudi najviši nivo energetske efikasnosti i ekoloških karakteristika.
     
    Fijesta ECOnetic je deo najnovije „Fordove“ tehnologije i inovacija kao što su sistemi „stani-kreni“ i takozvana pametna dopuna baterija. Do kraja ove godine polovina „Fordovih“ kola koja će se prodavati u Evropi biće opremljena ECOnetic tehnologijom, čime će se kompanija potvrditi kao lider ili će se naći među najboljim ponuđačima energetski efikasnih vozila u njihovom segmentu.
     
    „Fordova“ ECOnetic tehnologija kombinuje kinetički dizajn sa visokotehnološkom konvencionalnim tehnologijom pogonskog sistema, ističe američki gigantski proizvođač kola.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE