Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kokice zdravije od voća i povrća?

    Kokice sadrže više antioksidanasa polifenola nego voće i povrće, tvrde naučnici. Doktor Džo Vinson koji je pionir u analizama čokolade, kokica i ostale uobičajene hrane tvrdi da kokice imaju više zdravog oksidanta nego što to imaju uobičajene zdrave namirnice.
     
    Kokice imaju samo četiri posto vode, što je pogodno za polifenol, za raliku od voća i povrća koje uglavnom ima 90 posto vode.
     
    „Kokice zaslužuju više poštovanja, zlata su vredne zbog mnogih sastojaka“, jedan je od zaključaka dr. Vinsona, koji predaje na Univerzitetu skrenton u Pensilvaniji.
     
    Međutim, slučaj ne važi za kokice iz mikrotalasne, koje uglavnom u procesu pakovanja i u procesu pravljenja izgube sve hranljive vrednosti, a sve što ostane jeste čak 43 posto masnoće.
     
    Vinson je objasnio da se od kokica sa prelivima kao što je sir i karamela možemo samo ugojiti, nikako nam ne pomažu u čišćenju organizma, a svi bi trebalo da se čuvaju ulja koje se koristi za pravljenje kokica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE