Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Više od 50 škola u Pesničkoj štafeti

    Manifestacija Gradske narodne biblioteke „Pesnička štafeta“ počela je u ponedeljak u Zrenjaninu, a ovogodišnja gostujuća pesnikinja je Jasminka Petrović, koja je već godinama medju najpriznatijim stvaraocima za decu i mlade u Srbiji.

    Učešće je prijavilo pedeset i sedam osnovnih škola Srednjeg Banata.

    Osnovci iz škola na području grada Zrenjanina, opština Žitište, Sečanj, Nova Crnja, Bečej i Titel imaće prilike da provedu vreme u druženju sa pesnikinjom, predstave joj svoje pesme, a najbolje od njih ući će u veliko pesničko finale.

    Pobednički radovi uz prigodne poklone za nagradjene učenike biće predstavljeni na velikoj završnoj svečanosti „Pesničke štafete“ koja će biti održana 5. aprila u 11 časova u Kulturnom centru Zrenjanina.

    Kako je manifestacija „Pesnička štafeta“ namenjena učenicima nižih i viših razreda osnovne škole i realizuje se u koordinaciji sa prosvetnim radnicima, ona predstavlja ujedno i kreativni doprinos nastavi maternjeg jezika i književnosti.

    Jelena DJordjević iz zrenjaninske Narodne biblioteke, kaže da se kroz saradnju te ustanove kulture sa šest opština Srednjeg Banata promoviše i multikulturalnost i uvažavanje različitosti.

    „Pesnička štafeta“, najstarija je manifestacija u Zrenjaninu namenjena najmladjima, a zajedno sa „Zmajevim dečjim igrama“ ubraja se u manifestacije sa najdužom tradicijom u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE