Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otkrivena dosad nepoznata Mocartova kompozicija

    Do sada nepoznata klavirska kompozicija Volfganga Amadeusa Mocarta, koju je je čuveni kompozitor napisao kada je imao 10 godina, pronađena je u Austriji.

    Komad, koji je najverovatnije komponovan 1767. i 1768. godine, pronađen je u notnoj svesci na jednom tavanu, javio je BBC. Eksperti veruju da je ova kompozicija „Allegro Molto“ delo Mozarta. Ona je napisana u notnoj svesci na čijoj je naslovnoj strani na talijanskom napisano „Del Signore Giovane Wolfgango Mozart“.
     

    Muzički stručnjak Hildegard Herman-Šnajder rekla je da je samo otac kompozitora Leopolod Mocart koristio to ime kada bi potpisivao svog sina. Notna sveska od 160 strana datira iz 1780. godine, a u njoj su i kompozicije Mocartovog oca.
     

    Austrijski muzičar Florian Birsak izveo je četvorominutu kompoziciju naoriginalnom klaviru u rodnoj kući Mozarta. „To nije samo neki komad, u njemu se već oseća veličina i genijalnost Mocarta“, rekao je on.

    Stručnjaci su 2009. godine otkrili dva komada za koja se veruje da ih je napisao Mocart kada je imao sedam ili osam godina. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE