"Velefarm" odlazi u stečaj?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Velefarm” odlazi u stečaj?

  Najveća srpska veledrogerija “Velefarm” će najverovatnije otići u stečaj, ali nadležni tvrde da nestašice lekova neće biti.

  Stečajni upravnik Ivan Stanković rekao je da je za 2. april zakazano ročište za razmatranje pokretanja stečajnog postupka nad “Velefarmom VFB”, preneo je danas RTS.
   
  “Moja pretpostavka je da će Velefarm sigurno otići u stečaj. Biće otvoren stečajni postupak, jer je blokada 20. marta bila pet milijardi i 600 miliona dinara”, kaže Stanković.
   
  Što se tiče “Velefarm holdinga a.d.”, Stanković kaže da je ročište za raspravljanje o pokretanju stečajnog postupka zakazano za 26. april.
   
  Ukoliko “Velefarm” u ponedeljak ode u stečaj, bez posla će ostati oko 600 ljudi, kaže jedna od zaposlenih Milena Filipović i dodaje da je na poslednjem sastanku sa stečajnim upravnikom saopšteno da će 24. ili 26. aprila svi zaposleni praktično dobiti otkaz.
   
  U Udruženju veledrogerija navode da je zbog nemogućnosti naplate, finansijska situacija kod većine trgovaca lekovima loša. U grupaciji od 17 veledrogerija, pored “Velefarma”, u stečaju su “Vetprom hemikalije” i “Srbolek veletrgovina”. Račun je blokiran “Jugohemiji”, “Unihemkomu” i “Vetfarmu”, što znači da je za godinu dana bez posla ostalo više od 1.000 ljudi.
   
  Tržište lekova u Srbiji vredno je 740 miliona evra, a polovina svih poslova obavlja se sa državom. Iz Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje su poručili da i pored toga što mnogi proizvođači lekova u poslednje vreme posluju lošije, a neki čak stavljaju i katanac na vrata, trenutno nema nestašice, niti se očekuje nestašica lekova.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE