Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završena „Borina kapija“, počinje „Borina nedelja“

    Književna nagrada „Borisav Stanković“ dodeljena je u Vranju dramskom piscu Uglješi Šajtincu za roman „Sasvim skromni darovi“. Tim činom sinoć je završena ovogodišnja Kulturna manifestacija „Borina kapija“, a danas će biti otvorena 46. „Borina nedelja“, najstarija kulturna manifestacija na jugu Srbije.
     
    „Borina kapija“ organizovana je pod sloganom „Dani međunarodne kulture u Vranju“, a književna nagrada „Borisav Stanković“ sastoji se od povelje i novčanog iznosa od 300.000 dinara. Za sedam dana, koliko je trajala ova manifestacija, koju dve godine zaredom organizuje grad Vranje, nastupilo je petnaestak književnih, likovnih i muzičkih stvaralaca.
     
    U Kući pisaca u Vranju danas će, na 136. rođendan Bore Stankovića, biti otvorena 46. „Borina nedelja“. Manifestaciju će Besedom piscu i čast, otvoriti Vladan Matijević, prošlogodišnji dobitnik Nagrade “Bora Stanković”, koju dodeljuje istoimena Književna zajednica. U nastavku programa na temu „Disov vilajet“, govoriće pisci Milenko Pajić, Savo Stijepović i Vladan Matijević. Na ovogodišnjoj manifestaciji, u raznim programima i povodima, nastupiće 25 književnih stvaralaca. „Borina nedelja“, će biti završena u četvrtak, 29. marta dodelom “Borine nagrade” Voji Čolanoviću, za njegov roman “Oda manjem zlu“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE