Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Kikinda dobija galeriju pod vedrim nebom

    Tokom ove godine, projekat Art Tura, koji je tokom letnjih meseci Knez Mihailovu i okolne ulice transformisao u galeriju pod vedrim nebom, nastaviće putešestvije po Srbiji, a prva u nizu planiranih izložbi biće 23. marta u 13 časova u Kikindi.
     
    Tokom tri letnja meseca, na gradskim fasadama u Knez Mihailovoj prolaznici su mogli da vide izuzetne reprodukcije umetničkih dela koje je na prvi pogled bilo nemoguće razlikovati od originala. Reč je o umetničkom blagu iz zbirki Narodnog muzeja, a radoznali prolaznici su mogli da uživaju u delimaKloda Monea, Kamija Pisaroa, Pjera Ogista Renoara, Matisa ili Pabla Pikasa, kao i remek delima domaćih autora od kojih su dela Katarine Ivanović, Paje Jovanovića, Nadežde Petrović, Jovana Bjelića i Save Šumanovića. 

    Želja organizatora je bila da se, nakon Beograđana i njihovih gostiju, se izuzetnim umetnicima i njihovim delima susretnu i ljubitelji umetnosti koji žive u drugim gradovima. 

    Reprodukcije koje će krasiti gradske fasade neke od prolaznika će podsetiti na brojne izložbe i posete Muzeju, druge će inspirisati na prisnije upoznavanje sa aktuelnim muzejskim postavkama, dok će jedan deo prolaznika, zahvaljujući ovoj izložbi, po prvi put imati priliku da upozna samo jedan malim segmentom neprocenjive kulturne baštine, navodi se u saopštenju. 

    Reprodukcije su izrađene posebnom tehnikom štampanja koja omogućava da dela budu predstavljena u punom koloritu i sjaju, bez opasnosti da izblede od sunca. 

    Projekat Art Tura je realizovan tokom protekle godine, zahvaljujući uspešnoj saradnji Narodnog muzeja, kompanija Hjulit-Pakard i Telenor i Gradske opštine Stari grad, a pod pokroviteljstvom kneginje Jelisavete Karađorđević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE